Airtrim logo


  Kontakt
Vapro Produktutveckling AB

+46 21-10 51 50

 

För idrott och arbete utomhus
Airtrim används framför allt av de som arbetar eller tränar i blåst och kyla. För elitmotinärer är Airtrim en värdefull del av utrustningen då den ger en mer effektiv uppvärmning och återhämtning under träningspasset. Under tak passar Airtrim utmärkt för träning i skidtunnel där luften är mycket torr.

För hälsan
Airtrim används även av personer som lider av köldastma, kol och kärlkramp. Då används astmafiltret i masken då det värmer och fuktar inandningsluften mer än sportfiltret. För dem som inte har problem med köldastma verkar Airtrim förebyggande.

Airtrim kan också användas som en livsviktig värmereserv vid olyckor. Det tar betydligt längre tid att bli nedkyld med masken på.

Vid förkylning och när halsen känns torr eller trasig kan det vara bra att andas i Airtrim även inomhus. Vid dessa tillfällen används Astmafilter som återvinner mest fukt och värme. Man andas då varm och fuktig luft som gör att nästäppan minskar och rethostan avtar. Pröva att använda en droppe Vademecum, pepparmyntsolja eller Oleum Baseleum på filtrets insida.


Bland ovanstående bilder finner du bland andra Erik Svensson som lider av köldastma men med hjälp av Airtrim kunde åka Vasaloppet på tiden 5:28:25. Du ser även Fredrik Sträng på väg uppför Mount Everest, Magnus Flock på toppen av Mount MacKinley, Alaska (6195m) och Mikael Strandberg i Sibirien där temperaturen kan gå ned mot -55 grader.

Nöjda användare

Emil Wingstedt, elitorienterare
Airtrim är guld värd för mig om jag ska kunna träna hårt och samtidigt hålla mig frisk.

Jag använder andningsmasken på alla pass utomhus i minusgrader och vid hårdare pass också om det är någon plusgrad. Det går väldigt bra att använda Airtrim på teknikpass i skogen.

Jag har haft känsliga luftrör och många infektioner sedan jag var ung och märker stor skillnad efter pass där jag använt andningsmask jämfört med om jag andas in mycket kall luft.

 

 

Anders Mårtensson, frysmedarbetare
Jag heter Anders Mårtensson och jobbar hos en grossist i frysen (-28°C) och får därför i mig mycket kall luft varje dag. Mitt hälsotillstånd innan jag började med Airtrim var ständigt trötthet, snuvig, hes röst, ja jag var allmänt förkyld. På helgerna somnade jag i soffan. Jag var ständigt täppt i öron och bihålor. Då mitt stora fritidsintresse är dykning, var detta inget bra hälsotillstånd för att utöva denna sport.

För snart ett år sedan läste jag om en mask med värmeväxlarfilter: Airtrim. Jag frågade min arbetsgivare om det var möjligt att köpa in och testa Airtrim och jag fick godkänt av dem. Airtrim har tre filter och jag använder det tätaste, som är för astmatiker. Jag har inte astma själv, men det filtret är det som ger mest varmluft.

Redan efter ett par månaders användning av Airtrim, kände jag stor skillnad. Jag orkade mycket mer på helgerna. Nu, efter nästan ett år, känner jag inte av besvären i öron, bihålor och halsen nämnvärt. Mitt allmäntillstånd har förbättrats väsentligt och det känns mycket positivt. Nu under senvintern har mina arbetskamrater börjat inse vad denna mask kan göra för oss, och det är endast ett fåtal som inte har skaffat mask, men det gör de nog också snart. Jag kan klart rekommendera denna till dig.


Ett tips:
Efter 2-3 timmar med masken på är det skönt att torka ur den. Den blir varm och blöt. En istapp hänger ofta på utsidan. Man måste blåsa ur fukten med jämna mellanrum.E-post från nöjd kund
Jag beställde en Airtrim Race, och jag måste bara få tacka för en helt underbar produkt. Jag har svår köld- och ansträngningsastma men denna produkt gör att jag kan springa ute i kylan (nu 11 grader milt)... något som brukar vara svårt, med mycket hosta som följd. Så tack, jag är 35 år nu och levt med detta besvär hela livet men nu är det slut på lidandet!

Med vänlig hälsning
David


Citat från internetforum
källa: www.utidan.se, www.funbeat.se och www.happymbt.org

"Ett plus är att Airtrim täcker mun och näsa, det värmer hela ansiktet”

”Jag kör med Airtrim vid ca -15 och kallare. Den värmer luften bra och man kan till skillnad från en del andra luftvärmare andas genom både mun och näsa.”

”Väldigt smidigt att man på några sekunder kan byta filter och på så sätt anpassa värme och luftflöde efter temperatur”

”Man återhämtar sig fortare efter träning och tjänar därför massor med tid. Jag använder den redan vid 5 minusgrader.”

"Jämfört med de alternativ jag sett så tycker jag att den är bästa jag stött på."

"Märker väldigt stor skillnad, så det är det bästa utrustningsköp jag gort!"

 

dd
Svenska skidlandslaget
använder Airtrim.

Fotograf: Nisse Schmidt