Airtrim logo


    Kontakt
Vapro Produktutveckling AB

+46 21-10 51 50

 

Vilket filter ska jag välja, astma, sport eller racing?
Lider du av köldastma, kärlkramp eller kol rekommenderas du att använda astmafiltret. Astmafiltret passar även för användning inomhus när du vill lindra förkylningssymptom.

Sportfiltret är för dig som motionerar eller arbetar i kyla och blåst. Filtret gör att luften värms och fuktas men bildar också ett visst luftmotstånd. Om du tränar hårt och vill ha lägre luftmotstånd bör du i stället använda racingfilter.

Vad är skillnaden på de olika filtren?
Filtren är olika täta vilket ger olika luftmotstånd och värme.

Astmafilter: Tätt filter med hög fukt- och värmeeffekt.

Sportfilter: Normaltätt filter med normal fukt- och värmeeffekt.

Racingfilter 1,2 och 3: Filter med lägre luftmotstånd och lägre fukt- och värmeeffekt. Racingfiltren finns i tre steg där nr 3 ger minst luftmotstånd och värme.

Hur byter man filter?
Det är enkelt att byta filter. Tryck lätt på filtrets plasthölje (plastramen som håller filtret) från insidan av masken och låt filtret falla ur masken. Sätt sedan in det nya filtret med buktningen utåt från insidan av masken och se till att filtret sticker ut ca 5 mm och sluter tätt runt öppningen.

Hur länge kan jag använda mitt filter?
Vi rekommenderar att du byter dina filter mot nya en gång per säsong men det beror på hur ofta du använder din Airtrim. Vissa byter filter varje säsong medan andra använder samma filter en längre tid.

Hur blir jag av med kondens på filtret när jag använder masken?
Vid användning av masken under längre perioder uppstår kondens i filtret. Ta för vana att med jämna mellanrum blåsa ur fukten med en kraftig utandning. Våta filter är ömtåliga, så fingra inte på dem. Låt alltid mask och filter lufttorka.

Hur rengör jag min Airtrim?
Masken kan rengöras med ljummet vatten men var noga med att ta ur filtret först. Filtret behöver normalt inte rengöras utan mår bäst av att lufttorka efter användning.

Om du upplever att filtret behöver rengöras ytterligare kan du skölja det lätt med ljummet vatten. Blås eller skaka försiktigt ut fukten ur filtret innan du lägger det för att torka. Var dock försiktig med att skölja filtret för ofta då det kan medföra att ytskiktet som motverkar isbildning försämras.

Våta filter är ömtåliga, låt alltid mask och filter lufttorka i rumstemperatur.

Ska man låna ut sin Airtrim?
Airtrim är personlig skyddsutrustning. Låna inte ut masken, tänk på smittorisken.

Kan jag använda Airtrim som skyddsmask vid t.ex. vallning?
Airtrim är inte någon skyddsmask mot till exempel lösningsmedel eller damm och går inte att använda som andningsskydd vid skidvallning.

   

 

Finner du inte svaret på din fråga? Maila gärna oss via vårt kontaktformulär så svarar vi så snart vi kan.